Hexagon stijl element

Interview Burgers&Frites: “Houd een registratie bij van welke bezorger op welk voertuig rijdt”

  1. Home
  2. Werkgevers
  3. Interview Burgers&Frites

Om die heerlijke hamburger veilig bij de klant te krijgen, moeten meerdere zaken op orde zijn. Te beginnen met goed onderhouden, betrouwbaar vervoersmiddel. Wij spraken Jamshed Sheikh van restaurant “Burgers & Frites” uit Rotterdam. Hij vertelt hoe hij zijn scooters en fietsen onderhoudt, zodat zijn bezorgers veilig onderweg zijn.

Onderhouds- en leasecontracten

Burgers & Frites maakt voor de bezorging van hun maaltijden gebruik van 21 e-bikes en zeven scooters. In eerste instantie werd gebruik gemaakt van leasecontracten, later heeft Jamshed zelf scooters aangeschaft.

“In het begin had ik voor mijn scooters leasecontracten afgesloten, waarbij de scooters op afroep werden onderhouden en gerepareerd. Dit werkte alleen niet goed, omdat zij hierdoor vaak langs moesten komen. Daarnaast werden de leasescooters niet altijd even goed gerepareerd. Daarom heb ik uiteindelijk zelf scooters aangeschaft en een onderhoudscontract afgesloten bij een lokale scooterwinkel met een mobiele monteur. Deze kan onze scooters ter plekke repareren. Voor onze e-bikes hebben we wel leasecontracten met een fietsenhandelaar in de buurt.”

Gebruik een registratielijst

Naast het onderhoud van vervoersmiddelen kun je ervoor kiezen om bij te houden wie welke fiets of scooter gebruikt. Hierdoor kun je bij schade gemakkelijk controleren welke bezorger hierbij betrokken was. Ook Jamshed heeft dit zo ervaren.

“Wij houden een registratielijst bij van welke bezorger op welk voertuig rijdt. Een fijn bijeffect hiervan is dat bezorgers door zo’n registratiesysteem voorzichtiger en veiliger omgaan met mijn materiaal. Door het registratiesysteem hoef ik minder vaak mijn voertuigen laten repareren. Ook is er ook een bepaalde mentale druk. Als zij per ongeluk iets kapot rijden, weten we wie het was.”

Controle van je voertuigen

Zoals gezegd: een belangrijk onderdeel van de verkeersveiligheid van maaltijdbezorgers is het gebruik van betrouwbaar en goed materiaal. Controles van je vervoersmiddelen werken hieraan mee.

“Wij controleren de remmen, de verlichting, de banden en de elektra van de voertuigen. Als bijvoorbeeld de verlichting van een fiets bij ons niet werkt, dan gebruiken we deze fiets niet. Een ongeluk zit in een klein hoekje.”

Bekijk ook deze artikelen

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op uw zoekgedrag en voorkeuren.