Hoe blijf je gefocust tijdens je rit?

  1. Home
  2. Maaltijdbezorgers
  3. Tips voor meer focus

In een ideale wereld ben je tijdens het rijden altijd voor 100% gefocust op de weg. Helaas, zo werkt het natuurlijk niet. Maar wist jij dat de kans op een ongeluk 5 keer groter is als je afgeleid bent? Je telefoon maakt het je vaak moeilijk. De aantrekkingskracht van dat ding is nou eenmaal enorm. Daarom geven wij je hier 5 tips die jou helpen beter te focussen op de weg tijdens werk.

"MIJN TIP VOOR ANDERE BEZORGERS? BLIJF AB-SO-LUUT VAN JE TELEFOON AF! DAT IS ECHT EEN HELE BELANGRIJKE, WANT IK ZIE VAAK BEZORGERS OP HUN MOBIEL ZITTEN. EN DAT ZORGT ECHT VOOR GEVAARLIJKE SITUATIES. " BEZORGER AMY, 16 JAAR.

Tips voor meer focus

  • Wist je dat je 20% langzamer reageert als je muziek op hebt? Luister je tóch graag muziek tijdens het rijden? Doe dan 1 oortje in, alleen je rechteroortje. Dan hoor je namelijk wat er links van je gebeurt (waar de 🚗 langsrazen). 
  • Bekijk voordat je opstapt je route en stel je routebeschrijving in op je telefoon. 
  • Nog even over die telefoonhouder. Het is super belangrijk dat je de focus op de weg houdt als je hem gebruikt. Gebruik je je telefoon, ga dan stilstaan.
  • Ook slim: stel de ‘Niet storen-functie in’. Check hier hoe je dat doet voor de iPhone en voor Android-telefoons.

Meer tips!

  • Spreek met je werkgever af dat hij jou niet belt als je aan het rijden bent. Hij wil natuurlijk ook dat je veilig op je bestemming aankomt! 😀
  • Jij rijdt vast vaak dezelfde route. Je rijdt dan al snel op de automatische piloot. Eigenlijk ben je dan een beetje in dromenland 😴 Wees je hiervan bewust, blijf om je heen kijken en misschien ontdek je wel iets nieuws op die suffe route. Zo is het ook leuk om vaker dezelfde route te rijden.

Wist je trouwens dat meer focus ook goed is voor je portemonnee? De boete voor het gebruik van je mobiel op de fiets is namelijk onlangs weer verhoogd (van €100 naar €140 😮). Voor scooterrijders is de boete zelfs €240! Check hier alle boetesbedragen die je kunt ontvangen als maaltijdbezorger!

Bekijk ook deze artikelen

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op uw zoekgedrag en voorkeuren.