Jouw bezorgers veilig onderweg: 6 tips

 1. Home
 2. Werkgevers
 3. Jouw bezorgers veilig onderweg

Jouw bezorgers hebben één doel: de maaltijd naar de klant brengen. Het is voor jou als ondernemer goed om te beseffen dat bezorgers soms onervaren zijn met elektrische fietsen of scooters. Daarnaast nemen bezorgers ook vaak risico’s tijdens het bezorgen. Gevaarlijke situaties die hierdoor ontstaan wil je natuurlijk voorkomen. Daarom geven we je hier 6 tips die de verkeersveiligheid van jouw bezorgers verhogen.

 • Tip 1: Stel de veiligheid van de bezorgers voorop.
  Uit onderzoek van  jongerenorganisatie TeamAlert blijkt dat een grote groep bezorgers langer bij hun werkgever wil blijven werken, als deze meer doet voor de veiligheid van de bezorgers. Veel bezorgers vinden het dan ook belangrijk dat hun werkgever de verantwoordelijkheid neemt voor hun verkeersveiligheid.
 • Tip 2: Deugdelijk materiaal
  Kies je voor deugdelijk materiaal, dan gaat dit ook langer mee en het hoeft minder snel gerepareerd te worden. Zorg ook voor een telefoonhouder zodat bezorgers minder afgeleid zijn tijdens het rijden.
 • Tip 3: Het onderhoud van vervoersmiddelen
  Jouw vervoersmiddelen hebben natuurlijk ook een onderhoudsbeurt nodig. Zorg ervoor dat je dit op tijd laat doen, om schade en ongelukken te voorkomen. Lees dit artikel voor meer tips over hoe je als werkgever het materiaal van de bezorgers goed onderhoudt.
 • Tip 4: Zorg voor genoeg bezorgers
  Met voldoende bezorgers wordt de werkdruk beter verdeeld, zodat de bezorgers minder het gevoel hebben dat zij zich tijdens het bezorgen moeten haasten. Zo nemen zij minder risico’s in het verkeer.
 • Tip 5: Jaag bezorgers niet op
  Bezorgers vinden het vervelend als zij door hun werkgever onder druk worden gezet. Hierdoor rijden zij met meer stress door het verkeer en nemen zij sneller risico’s. Stel jouw bezorgers dus op hun gemak dat zij zich niet hoeven te haasten, zodat ze veiliger onderweg zijn. Geef ze daarnaast ook genoeg rust tussen twee bezorgingen door, zodat zij niet gehaast naar de volgende klant gaan.
 • Tip 6: Train je bezorgers
  Wil je (nog) meer doen met verkeersveiligheid? Laat je bezorgers dan een training gevaarherkenning doen. Om bezorgers extra te stimuleren kun je hen hier vervolgens voor belonen. Denk aan een kleine loonsverhoging of leuk uitstapje met het hele team. Veel jonge bezorgers vinden dit een goed idee om zo verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen.
  Je kunt er ook voor kiezen om het hele team de training tegelijk te laten doen of het verplicht te stellen tijdens het inwerken. 

Ook goed om te onthouden: als ondernemer vind je de veiligheid van je werknemers natuurlijk het belangrijkste. Maar onthoud ook dat minder ongelukken zorgen voor minder schade aan je voertuigen. En zijn je werknemers blij, dan stralen ze dat ook uit naar je klanten.

Bekijk ook deze artikelen

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op uw zoekgedrag en voorkeuren.